Zagovornik načela enakosti Miha Lobnik se je danes na Bledu sestal z visoko komisarko Združenih narodov za človekove pravice Michelle Bachelet. Zagovornik je visoki sogovornici predstavil dosedanji razvoj organa, področja dela, izzive za prihodnost ter pomen osveščanja javnosti na področju boja proti diskriminaciji. Zagovornik je izpostavil, da je Slovenija z ustanovitvijo neodvisnega državnega organa za varstvo pred diskriminacijo naredila pomemben korak k doseganju cilja vključujoče in strpne družbe.

Visoka komisarka Združenih narodov za človekove pravice Michelle Bachelet je pohvalila dosedanje delo Zagovornika načela enakosti. V pogovoru je posebej izpostavila pomen zbiranja podatkov o enakosti. Samo z natančnimi podatki lahko oblikujemo ustrezne politike za boj proti diskriminaciji.

Letošnji že 14. Strateški forum Bled je namenjen preizpraševanju vzrokov za (ne)stabilnosti v sodobnem globaliziranem svetu in razmislekom o naši skupni prihodnosti ob zavedanju, da se svetovna ureditev pomembno spreminja. Enakost in vključevanje predstavljata nujne korake v svet brez diskriminacije, ki omogoča poln razvoj potencialov vsake posameznice in posameznika.