Zagovornik načela enakosti od začetka julija izvaja anonimno spletno anketo o položaju stanovalcev domov za starejše med epidemijo, ko so bili domovi zaprti za stanovalce.

Anketo lahko stanovalci domov in njihovi svojci ali bližnji izpolnijo tudi v papirni obliki.

S klikom na modro obarvan del besedila boste v novem oknu odprli dokument z anketo. Vprašalnik boste lahko nato natisnili s klikom na ikono tiskalnika v desnem zgornjem delu zaslona. Lahko pa dokument najprej prenesete na računalnik, ga odprete in nato natisnete, kot to naredite običajno z drugimi dokumenti.

Dokumenta:

 

Izpolnjene ankete nam lahko do vključno 17. 8. 2020 pošljete na naslov: Zagovornik načela enakosti, Železna cesta 16, 1000 Ljubljana.

 

Stanovalci domov in njihovi svojci lahko na anketo odgovarjate tudi po telefonu – pokličete nas lahko na številko 01 473 55 45, in sicer od ponedeljka do petka med 9. in 16. uro.

Osnovni namen ankete Zagovornika je poglobiti razumevanje situacije, v kateri so se v domovih za starejše znašli njihovi stanovalci, njihovi svojci oziroma bližnji ter zaposleni v domovih. V anketo so vključene tudi nevladne organizacije, ki se ukvarjajo s položajem starejših.

Zagovornik bo po opravljeni analizi odgovorov in drugih informacijah predvidoma pripravil priporočila pristojnim organom za primer, če bi se v domovih za starejše okrepilo širjenje okužb s korona virusom.

Anketo lahko rešite tudi na naslovu: https://www.1ka.si/a/286895

 

Več informacij o anketi pa najdete na: https://www.zagovornik.si/anketa-o-polozaju-stanovalcev-domov-za-starejse-med-epidemijo-covid-19/ .